Hebt u minimaal 100 kg appeltjes ? Dan kan u bij ons terecht om uw fruit te laten persen tot heerlijk sap. 100 kg is ongeveer 60 à 70 liter sap.
U brengt uw fruit op een van de wekelijkse aanvoerdata: maandag, woensdag en zaterdag telkens van 14 tot 18 uur
Nu ook aanleveren buiten de openingsuren (géén diepvriesfruit) U kan het fruit 7 dagen per week afzetten op de losruimte. alles is er voorzien, volg de instructies op het bord ter plaatse.
Bij aankomst krijgt u een grote bak (palox) waar je al het fruit kan in deponeren.
Intussen noteren wij uw gegevens en brengen deze kaart aan op de palox, zodat u zeker het sap van uw eigen fruit terugkrijgt.
Terzelfde tijd delen wij u mee vanaf wanneer u het sap kan afhalen, dit is meestal 3 dagen na de aflevering van uw fruit.
Kort daarna gaat uw fruit via de kistenkantelaar in de spoelbak, om via de vijzel nog eens te spoelen en naar de rasp te brengen.
Het geraspte fruit (pulp) valt vervolgens op de bandpers waar het langs verschillende walsen moet passeren.
Het sap stroomt er door een fijne zeef langszij uit om via een filter weggepompt te worden naar één van de verschillende bezinkingstanks.
De uitgeperste pulp wordt later afgevoerd naar een nabijgelegen boerderij om als lekkernij voor de runderen te dienen.
Na een korte bezinkingstijd wordt het sap verpompt naar het pasteurisatietoestel die het kort verhit naar 80° om dan onmiddellijk warm af te vullen in de Bag-In-Box van 3 of 5 liter ofwel de glazen flessen van 1 liter.